"Gugl" kritikuje sopstvenu društvenu mrežu

Bez autora
Oct 16 2011

Jedan od "Guglovih" inženjera Stiv Jegi uputio je kritike na račun društvene veb mreže te kompanije "Gugl plus". On je naveo da neuspeh "Gugl plusa" pokazuje da rukovodstvo "Gugla" nije ništa shvatilo vezano za društvene mreže.Jegi je dodao i da je "Gugl plus" odličan primer potpunog neuspeha rukovodstva "Gugla" da shvati platforme, tako da je ta kompanija, prema njegovom mišljenju, "požnjela" ono što je "posejala", odnosno veoma ograničen uspeh svoje društvene platforme.

"Gugl" kritikuje sopstvenu društvenu mrežuJedan od "Guglovih" inženjera Stiv Jegi uputio je kritike na račun društvene veb mreže te kompanije "Gugl plus", preneli su danas francuski elektronski mediji.

On je naveo da neuspeh "Gugl plusa" pokazuje da rukovodstvo "Gugla" nije ništa shvatilo vezano za društvene mreže.

Jegi je dodao i da je "Gugl plus" odličan primer potpunog neuspeha rukovodstva "Gugla" da shvati platforme, tako da je ta kompanija, prema njegovom mišljenju, "požnjela" ono što je "posejala", odnosno veoma ograničen uspeh svoje društvene platforme.

Inače, najveći svetski internet pretraživač je istovremeno objavio i vest da je u trećem tromesečju ove godine ostvario prihod od 9,72 milijardi dolara, što je za trećinu više nego u istom periodu prošle godine.

Neto zarada u trećem tromesečju iznosila je 2,73 milijarde dolara, što je za 600 miliona više nego u istom periodu prošle godine.

"Iza nas je izvaredno tromesečje. Uvećali smo prihode na godišnjem nivou za 33 odsto, a za tri meseca oni su gotovo dostigli deset milijardi dolara", rekao je prvi čovek Gugla Lari Pejdž, prenosi DPA.

U saopštenju kompanije navodi se da je u trećem tromesečju 6,74 milijarde dolara prihodovano od sopstvenih sajtova, a preostalih 2,6 milijardi zarađeno je sa partnerskim sajtovima groz Guglov program Adfsens.

Kao poseban uspeh navodi se podatak da je van američkog tržišta ostvareno 55 odsto prihoda, odnosno, 5,3 milijarde dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik